baner
U bent hier: Home Wat is Lumbago?

Wat is Lumbago?

Een lumbago is een pijn die vaak wordt veroorzaakt door overbelasting van de rug.

Lumbago, lage rugpijn en ook wel eens lendenverschot of spit genoemd, wordt omschreven als een milde tot hevige pijn, gevoel van ongemak in de lagere rug, tot hevige en pijnlijke spiercontracties in de onderrug die zowel de houding als de beweging aanzienlijk kunnen belemmeren. Deze pijn kan acuut zijn (plots en sterk) of chronisch (wanneer de pijn langer dan 3 maanden aanhoudt).

De pijn wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de rug. Kleine beschadigingen aan spieren, pezen of tussenwervelschijven (voornamelijk de lendenwervels) kunnen het gevolg zijn. Vaak is niet duidelijk waar de pijn precies vandaan komt. Artsen spreken dan over aspecifieke lage rugpijn. Deze kan uitstralen naar één of beide (onder)benen.

Lage rugpijn komt veel voor, maar vaak verdwijnen de klachten na een aantal dagen vanzelf. De helft van de mensen met acute lage rugpijn is na één week vrij van klachten. De kans op een terugkeer van de klachten is helaas groot. Acute lumbago kan soms ook overgaan in chronische lumbago.

Lumbago komt vaak voor bij jongere mensen die een job hebben met zware fysieke inspanningen.

 

Dorsoo, hét slaapsysteem om Lumbago te verhelpen

Dorsoo video

Het Dorsoo-slaapsysteem omvat een verstelbare bedbodem die bestaat uit een lattenbodem waarbij de latten rusten op hydraulische pompjes die met elkaar verbonden zijn, en een matras die bestaat uit verschillende segmenten, zij volgt de welvingen van de lattenbodem. Het systeem past zich automatisch en voortdurend aan uw slaappositie aan waardoor het lichaam in alle zachtheid en comfort perfect ondersteund wordt.

Gratis brochure Bekijk onze video